Ape detoxifiante si infuzii sanatoase. 80 de retete pentru o viata echilibrata
Descriere
Alternativa sanatoasa a sucurilor din comert. Apa de izvor, fructe, legume, verdeturi, condimente... Descoperiti cum sa combinati toate aceste arome, ca sa obtineti ape detoxifiante delicioase sau infuzii pline de vitamine si sa beneficiati de elementele lor nutritive. Apa de vara cu piersica, dovlecel si cimbru, apa depurativa cu seva de mesteacan, rozmarin si lamaie, prajitura cu morcov de baut... 80 de retete pentru orice anotimp, menite sa va astampere setea, sa va purifice orgasnismul si sa va delecteze papilele gustative. Autoarea ofera detalii privind calitatile nutritive ale fiecarui ingredient, pentru a intelege mai bine efectele benefice ale retetelor propuse. Fragment din volum: “DE STIUT INAINTE DE A INCEPE PRINCIPII GENERALE Toate retetele sunt pentru un litru de apa detoxifianta si trebuie preparate preferabil de seara pentru a doua zi (durata lor de pastrare este de cel mult 24 de ore). Apa folosita trebuie sa fie intotdeauna de buna calitate, fie apa de izvor imbuteliata, fie trecuta printr-o cana filtranta. Evitati cu desavarsire apa direct de la robinet. Daca este necesar, filtrati bautura detoxifianta in momentul servirii, folosind o strecuratoare daca vasul nu este prevazut cu un filtru. LAMAIA Este prezenta in majoritatea retetelor; actiunea antioxidanta a vitaminei C din lamai contribuie la o mai buna conservare a fructelor si legumelor puse la macerat. APA DETOXIFIANTA ACIDULATA Daca va place, nimic nu va impiedica sa inlocuiti o parte din apa plata cu apa acidulata. Folositi in proportie de aproximativ jumatate apa plata pentru macerarea fructelor si apoi adaugati apa acidulata in momentul servirii. Puteti opta pentru o apa bogata in bicarbonat, cu conditia sa nu aiba un continut foarte mare de sare (adica de sodiu). Astfel, veti spori virtutile alcalinizante ale apei detoxifiante. RECIPIENTUL Trebuie sa fie din sticla (in niciun caz din plastic) — in mod ideal un borcan mare cu capac care se insurubeaza. Alegeti intotdeauna un vas cu capacitate mai mare de un litru, ca sa incapa in el atat fructele si legumele, cat si litrul de apa in care le macerati. TAIEREA Taiati fructele si legumele in bucati mici pentru ca gustul si proprietatile lor sa se poata difuza usor in apa, dar nu foarte mici, pentru ca fructele moi (para, banana) sa nu se dezintegreze. Daca fructele sunt prea mici pentru a mai fi taiate (zmeura, fragi, afine etc.), striviti-le usor intr-un mojar.”