Cei mai buni hamburgeri - Reţete clasice, vegetariene şi vegane
Descriere
Cartea prezinta evolutia cunoscutei si indragitei chiftele, de la varianta sa cea mai simpla - chiftea servita intr-o chifla taiata in doua - pana la sofisticatii hamburgeri cu gorgonzola, seitan sau langustine. Datorita acestor ingrediente, simpla chifla umpluta cu o chiftea de carne tocata, vedeta tuturor fast-food-urilor, se transforma intr-un adevarat festin culinar. Facem cunostinta cu variantele de hamburgeri pentru vegetarieni sau vegani, iar din retetele prezentate capatam informatii detaliate pentru a-i putea prepara acasa, dupa preferinte. Cuprins: • In general despre hamburgeri • Variante clasice si simple, cu carne • Pur si simplu delicios - hamburgeri cu peste si fructe de mare • Burgeri vegetarieni si vegani • Burgeri speciali pentru gurmanzi • Sosuri, garnituri • Index retete Fragment din cartea de retete: “BURGER CU TOCINEI (CHIFTELUTE DE CARTOFI) Ingrediente pentru 4 bucati • 600 g carne tocata de vita • Sare • Piper proaspat macinat • 2 rosii mari • 800 g cartofi fainosi • 1 lg faina (faina de grau tip 00) • 1 ou (marimea M) • 30 ml ulei de floarea-soarelui • 30 g unt • 4 felii de branza Emmental Timp de preparare • 40 minute 1 Carnea tocata se pune intr-un bol, se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat. Se framanta bine si se formeaza 4 chiftele de carne. Pana la prelucrare se pun la rece. Se spala rosiile, se curata si se feliaza. 2 Se incinge cuptorul la 160°C, la modul de incalzire superior si inferior (intr-un cuptor cu convectie la 140°C). 3 Se curata cartofii, se dau pe razatoare si se storc intr-un prosop curat de bucatarie. Cartofii razuiti se framanta cu faina si cu oul. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat. 4 Din pasta cu cartofi se formeaza 8 tocinei (chiftelute de cartofi). Un vas mare antiaderent se unge cu ulei de floarea-soarelui si se asaza in el tocineii. Vasul se pune pe foc, se incinge, iar tocineii se prajesc pe ambele parti cate 3-4 minute. 5 Tocineii prajiti se scot pe un prosop de hartie si se lasa sa se scurga excesul de ulei, dupa aceea se asaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt. In cuptorul incins, se coc circa 8-10 minute pana se rumenesc usor. 6 Intre timp se incinge untul intr-o tigaie antiaderenta. Se pun chiftelele de carne si se prajesc pe fiecare parte cate 4-5 minute. 7 Se pun pe farfurii 4 tocinei. Peste acestia se asaza feliile de rosii, branza si chiftelele. Urmeaza ceilalti 4 tocinei, iar burgerii deliciosi se pot servi imediat."