Pasarea furtunii. Razboiul celor doua Roze


Descriere

Pasarea furtunii. Seria Razboiul celor doua roze partea I - Conn Iggulden

In 1437, la ani buni dupa domnia bravului Henric al V-lea, urca pe tron fiul sau, Henric al VI-lea, renumit pentru blandetea lui. Sanatatea subreda il face un monarh slab, care nu poate conduce decat cu ajutorul apropiatilor. Exista insa destui ca ducele de York, convinsi ca Anglia trebuie guvernata cu mana de fier pentru a supravietui. Teritoriile ei din Franta sunt amenintate si umbla vorba ca se pune la cale o razmerita. Se raspandesc temerile ca Anglia nu va rezista, cu atat mai mult cu cat Henric al VI-lea vrea sa o ia de sotie pe Margareta de Anjou. Se aduna nori grei. Cine sau ce poate salva regatul inainte sa fie prea tarziu?

„Scris in traditia marilor romane istorice, Pasarea furtunii ii va face pe cititori nerabdatori sa citeasca volumele urmatoare din serie si, de asemenea, sa se documenteze despre Razboiul celor Doua Roze.“- The Washington Independent Review of Books
„Descrierile alcatuiesc o tapiserie ampla si insufletita, iar povestea spusa strategic, intr-un ritm rapid, va fi o placere si pentru cunoscatorii de istorie, si pentru incepatori, dar poate nu si pentru cei slabi de inger.“- Express

Fragment din roman:

"Thomas isi inalta capul, simtind cum acesta incetase sa-l mai priveasca. Baronul Strange isi unsese din nou parul, observa el, facand carliontii sai negri si luciosi sa-i incadreze fata tabacita de soare si vant. Baronul cel putin arata a nobil, chiar daca pretentia sa la originea aristocratica nu avea nimic adevarat. Thomas putea vedea ghemotocul de muschi de pe gatul omului si miscarea din umarul drept atunci cand gesticula, mostenirea lasata de decenii intregi de invartit sabia grea. Baronul Strange nu era vreun nevolnic la trup, iar aroganta sa era destul de vizibila. Cu toate astea, Thomas il simtise intotdeauna ca pe un clopot spart, rasunand intr-o nota falsa. Daca va supravietui crizei, isi promise ca va plati pentru unele cercetari prin arhivele Londrei. Auzise ca se vorbea de infiintarea unui colegiu regal pentru heraldica, pentru urmarirea genealogiei, cu toate documentele de familie aduse intr-un singur loc, din intreaga tara. Va costa, insa Thomas voia sa stie daca Strange ii mintea pe cei vrednici sau chiar avea un motiv sa revendice titlul. Acesta-i acorda lui Strange influenta in adunarile lor, ale expatriatilor, si explica de ce baronul se adresa grupului si de ce-l ascultau.
— In vremurile obisnuite, continua Strange, folosesc cativa oameni pentru a-mi da informatii, in schimbul unor banuti. In Anjou, au tacut cu totii. Ultima data cand am auzit ceva a fost ca regele francez calarea prin Valea Loarei. Am vazut cu totii familiile izgonite venite prin Maine. Acum, acesti functionari englezi in haine negre sunt peste tot in orase, spunandu-ne sa ne facem bagajele si sa plecam. Eu va zic, am fost cumparati si vanduti de lorzii nostri.
Un val de agitatie strabatu incaperea, iar baronul isi ridica palmele sa calmeze lucrurile. "

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.