Cursuri de gatit

Cursuri de gatit

Descriere

     Manual de gatit pentru toti, de la incepatori la experti, cu peste 200 de retete, plus tehnici esentiale, cu explicatii despre:     Cum sa faci o omleta ● Cum sa faci o friptura la gratar ● Cum sa gatesti si sa portionezi un curcan ●Cum sa faci risotto ● Cum sa faci supa de pui ● Cum sa faci creme brulee ● Cum sa gatesti un homar la aburi ● Cum sa faci gnocchi ● Cum sa posezi un somon intreg ● Cum sa faci sufleu de ciocolata ● Cum sa legi o friptura ● Cum sa faci sos bolognese ● Cum sa posezi oua ● Cum sa prepari legume la gratar ● Cum sa glazurezi un tort  ● Cum sa transezi un pui ● Cum sa faci vinegreta ● Cum sa deglasezi o tigaie ● Cum sa faci friptura la cuptor ● Cum sa coci o placinta ● Cum sa faci cartofi prajiti ● Cum sa filetezi un peste ● Cum sa faci paste proaspete ● Cum sa faci bezea ● Cum sa faci fond ● Cum sa faci legume la tigaie ● Cum sa faci lasagna ● Cum sa faci un hamburger ● Cum sa faci o frittata ● Cum sa frigi o pulpa de miel ● Cum sa faci inghetata si sorbeturi      Fragment din volum:       „PESTE COPT IN SARE 4-6 portii       Efectul coptului in sare este similar celui obtinut prin coacerea (sau, mai bine zis, prin gatirea la aburi in cuptor) in hartie pergament (en papillotte, vezi pagina 215): in timpul coacerii, sarea absoarbe aburii si devine o cochilie dura, creand in interior un vacuum care nu lasa sa iasa aroma si umezeala (fara a face pestele sa fie extrem de sarat). Ca si in cazul gatirii en papillotte, pestelui i se poate da gust cu ingrediente aromatice — lamaie si ierburi, ca in aceasta reteta, sau ghimbir, ceapa verde si citronela, pentru un gust asiatic complex.     Cum pielea nu devine crocanta in cuptor, va trebui indepartata inainte de servirea pestelui. Insa pana sa faceti asta, poate ca veti dori sa va invitati musafirii in bucatarie, ca sa vada pestele in crusta de sare (este o imagine impresionanta) poate sa va asiste cand o spargeti.       1 PESTE INTREG (1-1,5 kg) cum ar fi biban rosu sau biban de mare, curatat de solzi si eviscerat     1,5 KG SARE GRUNJOASA NEIODATA     4 ALBUSURI DE OUA MARI     1/2 LEGATURA CIMBRU PROASPAT, PLUS 2 LINGURI DE FRUNZE     2 LAMAI, taiate in felii groase de 5 mm     LEGATURA PATRUNJEL     4 FRUNZE DE DAFIN USCATE        Pregatiti pestele. Incalziti cuptorul la 230° C, cu gratarul fixat la mijloc. Spalati pestele bine in interior si la exterior (pana nu mai ramane nici o urma de sange). Tamponati-l cu servete de hartie pentru a-l usca.     Pregatiti crusta. Intr-un castron mare, amestecati foarte bine sarea, albusurile si frunzele de cimbru fig. 3.9. Intr-o tava de copt de 33 x 23 x 5 cm, creati un pat din amestecul de sare, inalt de 1-1,5 cm. Aranjati jumatate din feliile de lamaie, crengutele de cimbru si frunzele de dafin deasupra sarii, pe conturul pestelui, apoi puneti restul in interiorul pestelui. Asezati pestele pe patul astfel creat. Turnati restul de amestec de sare deasupra pestelui, apoi raspanditi-lcu degetele pentru a-i acoperi complet corpul fig. 3.10 (coada poate ramane in afara tavii).”

Pe aceeași temă

100 De Retete Usor De Preparat,Academia Barilla

Timothy Ferriss

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Academia Barilla

Martha Stewart