Sucuri. Pentru detoxifiere, vindecare si o viata sanatoasa
Descriere
Piele terna? Probleme cu somnul? Simti ca ti-ai pierdut pofta de viata? Stop. Purifica-te! Si reporneste-ti sistemul in varianta lui radiind de sanatate. Cartea iti dezvaluie o paleta de 50 retete de sucuri hranitoare, concepute de experti si menite sa-ti redea energia intr-un mod delicios. Fie ca urmezi strict programul de purificare, fie ca doar incluzi aceste uimitoare suc uri in rutina zilnica, aceasta carte iti va spune tot ceea ce trebuie sa stii despre p urificare, sucuri si alimentarea cu energie pentru un organism mai sanatos. Sanatate la pahar! Fragment din cartea : “Ingrediente vedeta Fructele si legumele sunt fantastice! Sunt teribil de gustoase si le storc cu nespusa placere. Vei observa, desigur, ingrediente aproape omniprezente in retetele noastre (adevarate vedete). Nu ma intelege gresit: toate fructele si legumele sunt minunate si sanatoase, dar cateva dintre ele ofera o doza zdravana de nutrienti in sucuri si n-ar trebui sa ne lipseasca din camara. Verdeturi Plantele cu frunze verzi furnizeaza mai multi nutrienti decat orice alt aliment natural. Varza kale — Desi e cunoscuta din Evul Mediu, varza kale a intrat in centrul atentiei de-abia recent, datorita calitatilor ei indiscutabile. Calorie cu calorie, contine mai mult fier decat carnea rosie si mai mult calciu decat laptele. Asadar, contribuie la dezvoltarea celulelor, la transportul oxigenului prin organism si la intarirea oaselor. In plus, concentratia ridicata de antioxidanti si de vitamina K ajuta la combaterea mai multor tipuri de cancer. Pe deasupra, contribuie la detoxifierea organismului, furnizand ficatului fibre si sulf. Spanac — Popeye a fost un adevarat deschizator de drumuri, fara sa stie ca, pe langa forta data muschilor, spanacul putea apere de cancer, de degenerescenta maculara si de inflamatii, datorita concentratiei sporite de clorofila (pp. 20-21) si de carotenoide. Cu greu vei gasi un aliment vegetal mai bogat in vitamina K, buna pentru sanatatea oaselor. Asemenea verzei kale, contine fier si vitamina C, esentiala pentru absorbtia fierului, care ajuta hematiile sa transporte oxigen in organism. Castravete — Castravetii fac parte din aceeasi familie cu pepenii. Datorita continutului bogat de apa (peste 95%), sunt nemaipomeniti pentru sucuri. Au un continut scazut de zahar, dar si o gama larga de vitamine si minerale. Potasiul contribuie la regenerarea organismului in urma efortului, prin hidratare si echilibru electrolitic, iar jumatate de castravete iti furnizeaza 10% din doza zilnica recomandata de vitamina K. Mai mult, ajuta la curatarea tenului. Sucul de castraveti are un gust inviorator si dulceag si se potriveste bine cu celelalte legume si fructe."