O duzina de tertipuri


Descriere

O duzina de tertipuri sunt tot atatea intalniri cu intrigi palpitante,personaje pline de culoare si rasturnari de situatii uluitoare. In plus, fiecare povestire ascunde in ea o diversiune, o pista falsa, un tertip.
Provocat astfel, va putea oare cititorul sa le identifice in destinele agitate ale femeilor si barbatilor ce populeaza acest volum? Situatiile-limita, suspansul si misterul vor face cautarea cu atat mai incitanta!...

Asteapta-te la neasteptat..si tot vei fi surprins! Pentru ca nimic nu este ceea ce pare a fi.

"O scriitura puternica, pe tonuri de la incantare la tensiune." ( Publisher Weekly)

Fragment din romanul "O duzina de tertipuri" de Jeffrey Archer, editia 2016

"In ziua in care a fost dat afara, s-a uitat sub saltea ca sa vada cat reusise sa ascunda. Erau unsprezece mii doua sute douazeci si unu de dolari americani.
Joia urmatoare, ziua in care incepe la Bagdad sfarsitul de saptamana, lua autobuzul impreuna cu sotia sa, care era gravida, spre Erbil. Isi parca Mercedesul la vedere, in fata casei sale mari de la marginea orasului, si nu lua niciun bagaj. Doar doua pasapoarte, teancul de dolari ascuns sub hainele largi ale nevestei si cativa dinari irakieni, sa-i ajunga pana la granita.
Nu avea cine sa-i caute intr-un autobuz care mergea spre Erbil.
Odata ajunsi acolo, Hamid si sotia sa luara un taxi pana la Sulaimania, cheltuind aproape toti dinarii ramasi ca sa plateasca soferul. Isi petrecura noaptea intr-un mic hotel departe de centrul orasului. Niciunul nu dormi, asteptand sa se iveasca zorile prin ferestrele fara perdele.
A doua zi, un alt autobuz ii duse in sus, spre colinele Kurdistanului, si pe seara ajunsera la Zakho.
Ultima parte a calatoriei fusese cea mai lunga. Mersera calare pe catari printre dealuri si platira doua sute de dolari. Tanarul contrabandist kurd nu arata niciun interes pentru dinarii irakieni. ii lasa, pe fostul ministru si pe sotia sa, in siguranta, dincolo de granita, in primele ore ale diminetii. Urma ca acestia sa o ia pe jos pana la cel mai apropiat sat de pe teritoriul Turciei. In aceeasi seara ajunsera la Kirmizi Renga si petrecura inca o noapte alba in gara, asteptand trenul spre Istanbul. "

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.