Rebeliunea


Descriere

Rebeliunea. Seria Rebeliunea. Partea I.

Regele Scotiei a murit. Nobilii se lupta pentru putere, fara sa stie ca Edward al Angliei are planurile lui. Inspirat de o straveche profetie, viseaza de ani intregi la o cucerire nemiloasa, care va schimba soarta englezilor pentru totdeauna.

Pe acest teritoriu divizat, intr-o familie macinata de ambitii si tradari, traieste un baiat care se indreapta in forta spre maturitate. Drumul lui nu va fi niciodata simplu: va sluji dusmanul si-si va trada prietenul inainte de a-si gasi propria cale.
Dar Destinul i-a pregatit ceva.
Il cheama Robert Bruce si povestea lui incepe in Rebeliunea.

„Robert Bruce este conturat cu mare versatilitate, personajul indepartandu-se de portretul consemnat in istorie. Rebeliunea e o lectura extraordinara.“ - Fantastic Book Review

„Scenele de lupta sunt senzationale.“ - Daily Telegraph


Fragment:

" Strangand mai tare fraiele, Robert smuci indarat capul imens al lui Picior de Fier, care se impotrivea comenzilor sale. Injura animalul printre dintii inclestati, folosind un cuvant pe care il invatase de la fratii sai adoptivi din Irlanda, apoi isi cobori lancea.
- Scurteaza fraul! latra Yothre.
Murmurand din nou cuvantul la adresa instructorului sau, dar tinandu-si ochii fixati asupra tintei, Robert isi infipse calcaiele in flancurile musculoase ale calului de lupta. Picior de Fier tasni de-a lungul plajei, trecand iute la galop. Baiatul se apleca inainte pentru a se acorda cu ritmul lui furios. Inaintea sa, scutul fixat pe unul dintre bratele mobile ale tintei se apropia cu iuteala. Sacul umflat de nisip ce atarna de cealalta parte a grinzii parea sa-l astepte. Robert ataca, repezindu-si bratul inainte. Durerea ii sageta prin degete si, in ultima clipa, lovitura devie. Lancea lovi aerul de deasupra scutului, trecand pe langa tinta.
Robert smuci fraiele lui Picior de Fier, care se napustea inainte, abatandu-se catre mare, in acea zi de un azuriu calm. Yothre tipa, dandu-i indicatii. Proptindu-si picioarele in scari, Robert se lasa pc spate, oprind calul printr-o manevra brusca si stangace care aproape ca il arunca din sa.
- Prost! ii strigl Yothre. Inc-o data!
Robert potoli calul, recapatandu-si echilibrul. Respira greu, iar durerea din degete era crunta. Doug dintre ele erau prinse in atele, slabindu-i stransoarea asupra lancii. La un antrenament, saptamana trecuta, lovise tinta dintr-un unghi nefericit cu atata incat degetele i se dadusera peste cap odata cu lancea, atat de tare ca oasele se fransesera. Si le indoi, recunoscator pentru vantul racoros si sarat, ignorand tipetele lui Yothre care-i cerea sa se intoarca. Era septembrie, dar caldura era la fel de cumplita ca in iulie. Lunga vara era inscrisa pe pielea bronzata a lui Robert, iar ziua in care implinise doisprezece ani venise si trecuse fara vreun mesaj de la tatal sau bunicul sau. Erau plecati de trei luni. Coborand lancea in pozitie, intoarse calul si il alinie cu tinta.
- Concentreaza-te! striga Yothre.
Robert inghionti coastele calului de lupta. Castelul Turnberry ii umplu vederea, dar il zari numai ca pe o umbra matahaloasa incoronata de o felie de cer, concentrandu-si toata atentia asupra micului scut ce se apropia de el cu iuteala. Scoase un strigat si ataca, lovind cu varful lancii, fiecare parte a lui miscandu-se la unison cu calul de sub el, devenind, pentru un moment de gratie, un singur trup. Lancea nimeri centrul tintei cu un pocnet si aceasta fu impinsa in laturi. Bratul pivotant se roti cu iuteala. Robert se apleca, asteptandu-se ca sacul de nisip sa-l loveasca in ceafa, dar trecuse de el. Zambi.
- Bine, domnisorule Robert. Inc-o data.
 Fara sa-i permita lui Picior de Fier sa-si incetineasca trapul, Robert descrise un cerc larg, nerabdator sa dea o noua lovitura si decis sa procedeze la fel ca mai inainte. Calul de lupta se misca bine, supunandu-se fiecarui zvacnet al fraielor si fiecarui imbold al genunchilor lui. "

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.