Elevul Dima dintr-a şaptea

Elevul Dima dintr-a şaptea

Descriere

Aparut cu mai bine de cincizeci de ani in urma, Elevul Dima dintr-a saptea nu si-a pierdut niciun moment farmecul. Povestea de dragoste dintre Grig si Lotte, apetenta pentru aventuri nemaivazute, idealismul, impertinenta si naivitatea, entuziasmul tinerilor din romanul lui Drumes raman la fel de actuale.   Asemenea tuturor adolescentilor, Dima, Tarzan, Magotu, Basu si toti ceilalti viseaza si traiesc totul la intensitate maxima. Planuri pentru o expeditie spectaculoasa, conflicte cu profesorii, drame interioare, iubiri pasionale, toate acestea sunt suprinse si descries de Mihail Drumes cu naturalete si talent, fascinand generatii intregi de cititori.
Fragment din cartea "Elevul Dima dintr-a saptea" de Mihail Drumes

"Incep sa ma conving ca nu e frumoasa. Are gura prea inare. Si merge nu stiu cum, cu pasi marunti, leganandu-se. N-are, orice s-ar spune, un mers gratios, care sa incante ochiul. Am vazut-o odata, la Comedia Franceza, in Les Romanesques, pe actrita Denise Laugier. Dumnezeule, mersul ei era o poema; nu-i vorba, avea picioare atat de fine si de subtiri... Dar de ce stau la discutie? Ar fi ridicol s-o compar cu Lotte. La urma urmei, nici n-o cheama Lotte. Aflu ca are trei nume: Cristina, Constanta, Charlotte. Ii place sa i se spuna Lotte, ca iubitei lui Werther. Se vede ca o bat gandurile si pe ea sa ajunga eroina de roman. Are si mutra! Ma hotarasc sa nu-i mai dau nicio atentie acestei fete mofturoase, care habar n-are pe unde curge Tamisa ori daca exista Turnul Eiffel. Ma voi gandi, in schimb, la frumoasa mea Alina si poate mi-o ajuta cerul s-o cunosc candva personal. Donei Bianca ii place sa-si faca siesta cel putin o ora si nu sufera, in acest timp, sa se ridice masa.
Domnisoara, apucata de o ciudata dispozitie, ii spune lui Goanta: - Magotule, fii dragut si zbiara putin ca Cius-magarus. - Si... Si... intervine si Dona Bianca, sa te auda si Dima! El n-asteapta sa fie rugat a doua oara. Se ridica de pe scaun foarte grav, se trage cativa pasi indarat si, facand o plecaciune, anunta teatral: - Imitatiuni dupa diverse animale domestice. Apoi isi duce amandoua mainile la gura, le strange pumn si incepe sa rage cu icnituri repetate, ca magarii. Lotte pufneste in ras cea dintai. Ii zaresc dintii albi si mi-i ciuda ca sunt atat de frumosi. Cuviosul Gigi rade potolit, parca i-e frica sa nu faca zgomot. Uit de Lotte si izbucnesc in hoho-te, incat imi dau lacrimile. Tot asa si Dona Bianca. Numai Nicu nu ia parte la petrecerea noastra. N-a uitat harta de adineauri. E mereu intepat si poarta ranchiuna mult timp."

Pe aceeași temă

3 Volume: Scrisoare De Dragoste,Invitatia La Vals,Elevul Dima Dintr A Saptea,Mihail Drumeş

Mihail Drumeş

Mihail Drumeş

Mihail Drumeş

Mihail Drumeş

Mihail Drumeş

Mihail Drumeş

Mihail Drumeş