Exerciții pentru o minte echilibrată

Exerciții pentru o minte echilibrată

Autor
An publicare
2019
Nr. Pagini
160
ISBN
9786066839716

Descriere

Exercitii pentru o minte echilibrata. Mentine-ti creierul in cea mai buna forma de-a lungul vietii

Esti un maestru al cuvintelor? Sau un matematician priceput? Descopera cu ajutorul exercitiilor din carte abilitatile la care excelezi si cele pentru care trebuie sa te straduiesti mai mult. Afla ce se intampla in creierul tau atunci cand inveti lucruri noi, cand iti dezvolti alte abilitati, si descopera cum poti mentine creierul sanatos pe tot parcursul vietii. 
  Aceasta carte te va ajuta sa:
- Identifici punctele forte si punctele slabe pentru fiecare din cele 6 categorii de sarcini cognitive.  - Iti creezi un plan de antrenament personalizat care te va ajuta sa folosesti in mod echilibrat creierul, rezolvand exercitiiie din carte.  - Intelegi cum sa introduci aceste exercitii in viata de zi cu zi, pentru a dezvolta creierul cat mai mult. 
Fragment din cartea "Exercitii pentru o minte echilibrata" de Ginny Smith, Philip Carter, Ken Russel

"Rolul miscarii in sanatatea creierului Alaturi de o alimentatie sanatoasa si de evitarea fumatului - fumatorii au in medie o memorie mult mai slaba decat nefumatorii si sunt mai predispusi la a suferi de Alzheimer - un element-cheie pentru mentinerea unui creier sanatos este miscarea. Sportul este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru creierul vostru. Persoanele care fac mai mult sport au sanse mai mici de a suferi de afectiuni cerebrale precum Alzheimer si Parkinson, iar un nivel ridicat de activitate fizica poate scadea simptomele bolii Alzheimer odata ce aceasta s-a instalat. In cazul persoanelor sanatoase, sportul este de asemenea benefic pentru memorie si gandire. Exercitiile de tip aerobic sunt bune deoarece faciliteaza fluxul de sange catre creier, atat imediat, in urma efortului fizic, dar si in timp, deoarece contribuie la prevenirea ingrosarii arterelor ce are loc odata cu inaintarea in varsta. O singura sesiune de exercitii fizice aluta la eliberarea unei proteine in creier care contribuie la conservarea neuronilor si chiar ajuta la formarea de noi conexiuni; acest efect este mai pronuntat daca faceti sport in mod regulat. Exercitiile fizice sunt foarte bune si pentru combaterea stresului; exista dovezi conform carora stresul cronic poate cauza probleme la nivelul creierului. Este posibil si ca sportul sa reduca inflamatia si sa imbunatateasca sensibilitatea corpului la ambele putand sa ajute la mentinerea sanatatii cerebrale pe termen lung."

Pe aceeași temă

Ken Russell