Razvan Vasilescu va citeste - Audiobook

Razvan Vasilescu va citeste - Audiobook

Autor
Editura
An publicare
2017
Nr. Pagini
ISBN
2000000055572
Categorii

Descriere

Trei audiobookuri in lectura lui Razvan Vasilescu: Colonia penitenciara de Franz Kafka, Tunelul de Ernesto Sabato si Povestea maiorului Patrulescu de Gabriel Liiceanu.

Setul contine 5 CD-uri; durata totala a auditiei este de 5 ore si 19 minute.

Colonia penitenciara de Franz Kafka. Editie integrala / 1 cd / Timp total 01:01:36

„Lucrurile stau altfel. Aici, in colonia penitenciara, principiul dupa care iau hotararile este urmatorul: vina e intotdeauna mai presus de orice indoiala. Alte tribunale nu pot urma acest principiu, intrucat sunt alcatuite din mai multe capete si mai au si alte instante superioare. La noi, insa, nu e asa.“

Tunelul de Ernesto Sabato. Editie integrala / 3 cd-uri / Timp total 03:22:26

Roman tulburator si captivant despre dragoste si moarte, intemeiat pe o investigatie existentiala a dramei determinate de imposibilitatea comunicarii cu semenii, de solitudinea iremediabila a individului si mai cu seama a artistului, de abisul halucinant dintre puritate si nebunie, Tunelul este confesiunea pictorului Juan Pablo Castel. Din inchisoare, acesta decide sa relateze faptele si sa dezvaluie motivele obscure care l-au determnat s-o omoare pe Maria Iribarne. Sondand cu rigoare magistrala conditia tragica a omului contemporan, izvorata din credinta excesiva in ratiune, Sabato descrie modul in care un artist sensibil si talentat ajunge treptat, sub imperiul propriilor demoni launtrici, de la obsesia atotstapanitoare pentru dragostea absoluta la gelozie (auto)distrugatoare, apoi la nebunie si crima...

Povestea maiorului Patrulescu de Gabriel Liiceanu. Editie integrala / 1 cd / Timp total: 00:56:49

„In anii 70, Patrulescu fusese omul care, din partea Securitatii, raspunsese de intocmirea dosarelor de urmarire informativa, ale lui Constantin Noica si al meu. Fusese, cum se spunea in limbaj de specialitate, ofiterul nostru de caz. Mi-a fost greu sa-i conving pe unii dintre cititorii mei ca, desi scrise la persoana I – maiorul e cel care-si spune povestea – paginile acelea imi apartineau in exclusivitate, exact ca restul cartii. Asadar, desi povestea are aerul unei spovedanii tarzii sau al unor pagini de memorii, ele reprezinta o fictiune, iar eroul lor este un personaj literar.“ ( Gabriel LIICEANU)

Pe aceeași temă