Tata este gras

Tata este gras

Autor
Editura
An publicare
2019
Nr. Pagini
CD
ISBN
9786068637600

Descriere

"Tata este gras" (Dad is fat), un nou titlu din portofoliul ACT si Politon este o carte atipica de dezvoltare personala semnata de Jim Gaffigan, cunoscut pentru stand-up. In aceasta carte, autorul exprima bucuriile si ororile unei vieti cu cinci copii, de la veri, la modalitatea de comunicare a bebelusilor, la obiceiuri de consum si hrana a copiilor de patru ani. "Tata este gras" este un titlu amuzant, direct, semnat de un barbat care, impreuna cu sotia sa, simte ca e depasit in propria sa casa.

"Tata este gras" este o carte amuzanta, plina de informatii de interior si extrem de hilara cu care majoritatea parintilor se pot identifica.

Cititi scrisoarea de introducere din carte:

Dragi copii,

Eu sunt tatal vostru. Tatal vostru, al tuturor celor cinci creaturi palide. Luand in considerare cat de atractiva si de fertila este mama voastra, este posibil sa fiti mai multi pana veti ajunge sa cititi aceasta carte. Daca cititi chestia asta, probabil ca sunt mort. As presupune asta pentru ca nu pot, sincer, sa-mi imaginez nicio alta situatie in care voi sa fiti interesati de vreun lucru pe care l-am facut eu. In clipa aceasta, voi sunteti mai interesati sa ma impiedicati pe mine sa fac lucruri cum ar fi sa lucrez, sa dorm si sa zambesc. Glumesc, desigur. Intr-un fel. Va iubesc din toata inima dar voi sunteti probabil motivul pentru care sunt mort.

In regula, nu m-ati ucis voi. M-a ucis mama voastra. Ea ramanea mereu insarcinata! Nu stiu cum. Nu va ganditi la asta. Asta are sa va infioare. La un moment dat, m-am temut ca a ramas insarcinata in timp ce era insarcinata. Ea era atat de fertila incat nici macar nu am lasat-o sa tina in mana vreun avocado.  Oricum, asta este o carte doar despre tot ceea ce am observat eu in timp ce eram tatal vostru cand voi erati foarte mici si eu mai aveam ceva par in anul de fericita amintire 2013.

Asa ca, de ce o carte? Ei bine, de cand ati intrat in viata mea, voi ati fost o sursa constanta de spectacol scotandu-ma totodata din minti. Am simtit ca trebuie sa-mi scriu observatiile despre voi intr-o carte. si de asemenea, pentru bani, pentru ca voi sa aveti ce manca si sa puteti strica in continuare lucruri. Apropo, imi pare rau ca am tipat atat de mult si ca am facut chestia aia zgomotoasa cu batutul din palme. Eu uram momentele in care tatal meu facea chestia aceea zgomotoasa cu batutul din palme, asa ca de fiecare data cand eu fac chestia aceea zgomotoasa cu batutul din palme, ma simt indurerat in multe feluri. Cea mai mare parte a durerii apare deoarece chestia aceea zgomotoasa cu batutul din palme chiar imi face mainile sa ma doara.

Poate ca va intrebati cum am scris aceasta carte. De la o varsta foarte frageda, voi toti ati stiut, instinctiv, ca eu nu sunt un tip chiar asa de stralucit. Probabil ati stiut de fiecare data cand a trebuit sa ma corectati atunci cand nu puteam sa citesc toate cuvintele din The Cat in the Hat (Pisica din palarie). Ce dracu, mie mi se pare ca scrierea e-mailurilor este o corvoada. (Iti multumesc, functie de autocorectare!) Am scris aceasta carte cu ajutorul  multor persoane dar mai mult cu ajutorul mamei voastre. Mama voastra nu este doar singura femeie pe care am iubit-o vreodata ci si cea mai amuzanta persoana pe care o cunosc.  Cand mama voastra nu se afla in travaliu, tipand la mine, ea ma facea sa rad atat de tare.

Cu dragoste,

 Tata

Pe aceeași temă

Jim Gaffigan

Jim Gaffigan

Jim Gaffigan,Naomi Kleinberg,William Shakespeare