Povestea vietii. Evolutia


Descriere

Povestea vietii: Evolutia. Bun venit la muzeu. Intrarea libera

Bun venit la Povestea vietii! Intra si descopera cum a aparut si a evoluat viata pe Pamant! In acest compendiu fabulos ilustrat veti gasi peste 80 dintre cele mai uluitoare vietuitoare de pe uscat, din aer si din apa, de la cea mai mica bacterie la Tyrannosaurus rex si de la megafauna erei glaciare la homo sapiens. Fiecare vietuitoare aleasa sa reprezinte o etapa a evolutiei da seama de istoria plina de neprevazut a planetei noastre si de incredibila diversitate a biosferei.

Traducere de Maria Rizoiu
Ilustratii de Katie Scott
Text de Fiona Munro si Ruth Symons

Fragment din cartea "Povestea vietii: Evolutia" de Katie Scott:

"Pamantul, s-a format acum, aproximativ 4,5 miliarde de ani intr-un nor de praf si pietre ramas dupa Big Bang. Au trecut inca 500 de milioane de ani pana sa apara primele forme de viata. De fapt, pe parcursul a 90 la suta din istoria planetei, pe Terra nu au existat plante sau animale.
La inceput, Pamantul era o roca fierbinte, fara viata. Eruptiile vulcanice violente au creat atmosfera si oceanele, pe masura ce planeta s-a racit. De atunci, Pamantul s-a schimbat complet: continentele au migrat, temperatura a crescut si a scazut, iar cu timpul, au aparut conditiile propice vietii.
Viata asa cum o stim noi e rezultatul unei evolutil de milioane de ani. Stramosii oamenilor au aparut acum aproximativ 200.000 de ani. Aceasta inseamna ca oamenii au existat doar pe parcursul a 0,004% din istoria planetei." 
 

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© bundecitit.ro
Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.