Colonia de cormorani


Autor:
Etichete:
Editura:

An Aparitie:
2017
Nr Pagini:
162
ISBN:
9789736684654
BDCID:
00098793

Descriere

In peisajul literaturii de la noi, Alina Gherasim este o prozatoare atipica, surprinzatoare, care imbina, pe spatii narative mici, fragilitatea cu forta, stilul exuberant cu cel sobru, atins la rastimpuri, de undele umorului bine temperat. Face parte din paradigma artistilor plastici postmoderni, care simt acut nevoia sa se exprime si-n scris.
Prin Colonia de cormorani, un volum de povestiri incitant, format din 21 de piese, demonstreaza inca o data, ca nu va renunta defel la aceasta pasiune.
Sub spectrul unor evenimente care bulverseaza lumea contemporana, sub clopotul terorii instituite de sirul atentatelor care au avut loc in aeroportul din Istambul, din gara de la Madrid ori intr-un restaurant parizian, se desfasoara povestirea prima, care da titlul intregului volum, Colonia de cormorani. Personajele sunt prinse in turbionul unei realitati care calca apasat pe logica destinelor.
Cu ochiul vigilent al artistului, obisnuit a surprinde filigranatele detalii ale realitatii, cu accentuata pofta de a povesti ce vede si aude, asemenea unui corespondent de razboi, Alina Gherasim reinnoada, cu alte unitati de masura, de aceasta data, traiectul povestirilor cuprinse, acum un an, in primul sau volum de povestiri, Femeia-valiza.

Simona Constantinovici.

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2020 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit