Romania identitara - Schite si reflexii


Autor:
Etichete:
Editura:

An Aparitie:
2017
Nr Pagini:
160
ISBN:
9789736684715
BDCID:
00098789

Descriere

Sentimentul propriei valori si sentimentul de apartenenta la neam reprezinta bazele identitatii individuale, baza care sustine esafodajul devenirii noastre. Ea este transmisa din generatie in generatie ca un tezaur. Existenta acestui sentiment ne da forta identitatii si a definirii noastre ca individualitate. Este seva care vine din radacinile noastre si ne da putere sa inflorim.

Lector univ.Dr. Rodica Matei, Psihanalist
Daca la Dumas era dupa 20 de ani, cartea de fata, va fi o radiografie, un bulentin de identitate, cu amprenta digitala si vocala, dupa 80 de ani de la publicarea celebrei si esentialei lucrari a lui Constantin Radulescu Motru, care ne-a ajutat, multa vreme, sa ne intelegem (in ambele sensuri) putin mai bine.
Au trecut peste noi aproape 5 decenii de comunism acerb si aproape 3 de interminabila tranzitie. E firesc sa incercam sa gasim o alta unitate de masura, ca sa ne definim in fata noastra si a altora.
Acest puzzle de puncte de vedere, temeinic si atat de variat poate deveni oglinda de care avem nevoie ca sa ne identificam putin mai bine.

Irina Margareta Nistor, Critic de film

Comanda CarteaTermeni și Condiții
Contact
Despre
© 2000 - 2020 bundecitit.ro - Toate drepturile rezervate
Motor de cautare carti si oferte de carti.
Parteneri: Zippit