Cum sa supravietuiesti tu si cei apropiati

Cum sa supravietuiesti tu si cei apropiati

Descriere

    Aceasta carte ti-ar putea salva viata. Problemele carora lumea va trebui sa le faca fata in urmatorii 10 ani sunt considerabile: suprapopularea, lipsa de petrol si materii prime, modificari climatice, scaderea productiei de hrana, secatuirea resurselor de apa potabila, globalizarea dezlantuita, datoriile colosale... Convergenta tuturor acestor probleme va implica probabil un colaps economic care nu va lasa pe nimeni neatins - fie bogat sau sarac.    Cum te poti pregati pentru aceasta? Cum vei putea supravietui urmatorilor ani de mari schimbari? Esti pregatit pentru asta? Vei avea acces la apa potabila daca nu mai curge nimic la robinet? Daca supermarket-urile vor fi goale? Cum iti vei proteja familia sau comunitatea infometata impotriva gastilor sau golanilor locali  sau a unui guvern devenit un fel de mafie totalitarista? Cum iti vei proteja bunurile intr-o lume fara institutii financiare?     Daca nu consideri ca aceste intrebari sunt absurde, atunci vei putea  gasi in acest volum planuri, instrumente si solutii pentru a supravietui si a te pregati treptat pentru crizele ce vor urma. Aceste solutii se bazeaza pe exemple practice si pe experienta celor care au incercat deja o astfel de aventura. Aceasta carte ar putea fi cea mai buna investitie pe care ai facut-o vreodata.      Fragment din volum:       “Puteti sa va conservati singuri hrana pe care ati cumparat-o proaspata sau ati colectat-o. Oricum, aceasta este cea mai buna optiune si singura care poate garanta o capacitate de supravietuire de lunga durata. Conservarea implica de regula incetinirea oxidarii grasimilor (care cauzeaza mucezirea alimentelor); prevenirea dezvoltarii bacteriilor, ciupercilor sau a altor microorganisme; si contracararea animalelor, in special a rozatoarelor, si a insectelor. Conservarea hranei ar trebui sa ia in considerare toti factorii biotici (microorganisme, animale, germinare etc.) care pot produce deteriorari. De exemplu, fructele uscate, nucile si alunele de padure, cat si grauntele si legumele (fasolea verde, lintea etc.) pot fi depozitate intr-un loc racoros, uscat (hambar, pod etc.) fara sa fie afectate. Unele fructe cu pulpa, cum sunt merele sau perele, pot fi pastrate timp de cateva luni intr-o pivnita pentru fructe (un loc racoros, intunecat si bine aerisit, mentinut la temperatura constanta).     Exista mai multe moduri de preparare a hranei pentru conservare:  • Ambalare in vid. Trebuie sa folositi un dispozitiv ce scoate aerul din punga de plastic in care ati pus alimentele. Aceasta permite pastrarea hranei proaspata pentru un timp (mai multe luni).  • Deshidratarea (uscarea la soare sau intr-un cuptor). Fructele (prunele, caisele, smochinele, curmalele) sunt taiate in felii si uscate, sau uscate intregi.  • Conservarea alimentelor in conserve etanse permite pastrarea lor pentru o lunga perioada de timp, fara niciun fel de alte conditii speciale. Alimentele conservate astfel se pot pastra timp indelungat intr-o pivnita sau dulap, ferite de lumina soarelui si de caldura. Procesul de conservare consta in sterilizare la o temperatura intre 115 si 122 de grade Celsius).  • Conservarea se poate face prin amestecarea alimentelor (de regula fructe) cu portii mari de zahar si fierberea lor timp de cateva minute (750 de grame de zahar la 1 kg de fructe, pentru a se pastra gustul fructelor). Borcanele trebuie si ele sterilizate prin fierbere, inaintea umplerii lor la maxim, si trebuie inchise cat sunt fierbinti, pentru a scoate aerul ramas, si astfel, a preveni formarea umezelii."

Pe aceeași temă

Piero San Giorgio