Whisky in productia casnica

Whisky in productia casnica

Autor
Editura
An publicare
2008
Nr. Pagini
108
ISBN
9789731822143

Descriere

In prima parte a cartii autorul, un specialist recunoscut, descrie sortimentele de whisky existente si vorbeste despre originea si deosebirea lor, dar si despre metodele diferite de preparare.
A doua parte ofera un ghid exact, care poate fi folosit de orice producator domestic de rachiu, pentru prepararea de whisky.


Fragment:

" Producerea de Grain Whisky in Scotia
• Solubilizarea amidondui
• Lichefierea amidonului
• Zaharificarea amidonului
• Fermentatia
• Distilarea
• Maturatia si depozitarea
• Cupajul
• Imbutelierea si etichetarea

Pana la fermentatie, prepararea de Grain Whisky presupune alte procese decat cele necesare pentru producerea de Malt Whisky.
Procesul de productie al Grain Whisky se apropie, in prima faza, de cel al rachiului din cereale produs in distileriile profesionale de cereale din Gerrnania si din alte tari europene, sau de cel al alcoolului brut din cereale produs in distileriile cu licenta de la tara (fostele distilerii de monopol).
Şi procesui de distilare are loc pentru Grain Whisky altfel decat pentru Malt Whisky.
Pentru Malt VVhisky, materia prima este orzul maltuit, deci maltul de orz, care se usuca, uneori direct deasupra unui foc de turba sau cocs. Acest malt contine deja enzimele necesare pentru zaharificate (alfa-glucozidaza, alfa-amilaza, beta-amilaza), care iau nastere in timpul maltuirii.
Pentru Grain Whisky se foloseste in loc de malt asa-zisul fruct brut, adica orz, porumb„ ovaz si secara. Fructul brut contine amidon„ care este compus din amiloza (lanturi liniare) si amilopectina (lanturi ramificate). "

Pe aceeași temă