Dictionar italian-roman, roman-italian

Dictionar italian-roman, roman-italian

Editura
An publicare
2006
Nr. Pagini
366
ISBN
9789975675345

Descriere

Prezentul Dictionar italian-roman roman-italian s-a configurat din experienta directa a autorului, care preda de 14 ani limba italiana unor tineri romani. Din lexicul celor doua limbi au fost selectati termenii care au revenit cu cea mat mare frecventa de-a lungul lectiilor zilnice. Cartea are, asadar, o finalitate practica, trecand in revista lexicul de baza al celor doua limbi.
Dictionarul cuprinde 11.111 cuvinte din limba romana, transpuse respectiv 11.111 cuvinte din limba italiana, traduse in romana. Sunt oferite uneori variante sinonime pentru acelasi termen, cu scopul de a elimina ambiguitatile. S-a urmarit o extindere destul de ampla, in diverse domenii de activitate contemporana specifica, dar nu s-a insistat pe elemente regionale sau arhaice. Se pot regasi pe alocuri unele expresii ori proverbe, transpuse in limba corespondenta, dar scopul nu a fost acela al unui inventar prea vast, ci al definirii cat mai precise a cuvantului focalizat.
Acest dictionar poate fi folosit de o gama larga de cititori: elevi si studenti, muncitori care pleaca la lucru in ltalia, investitori italieni care isi deschid afaceri in estul Europei, oameni de cultura, turisti porniti sa descopere frumusetile diferitelor tari etc. Aceasta carte incearca sa instituie o punte de comunicare intre doua culturi.

Pe aceeași temă

Laszlo Alexandru