O.G. nr. 19/1997 privind transporturile si legislatie conexa

O.G. nr. 19/1997 privind transporturile si legislatie conexa

Autor
An publicare
2016
Nr. Pagini
445
ISBN
9786066734318

Descriere

     Lucrarea O.G. nr. 19/1997 privind transporturile si legislatie conexa, actualizata la data de 8 septembrie 2016, cuprinde principalele acte normative care reglementeaza domeniul transporturilor rutiere, feroviare, navale si aeriene (atat in ceea ce priveste transporturile interne, cat si in ceea ce priveste cele efectuate pe intreg teritoriul Uniunii Europene): 

    ● O.G. nr. 19/1997 privind transporturile      ● Noul Cod civil (extras)      ● Codul vamal al Romaniei (extras)        Lucrarea este destinata nu doar practicienilor si studentilor, ci si teoreticienilor interesati de acest domeniu. 
     Fragment din volum:       „Art. 51. Tarife de utilizare a mijloacelor de transport aflate la dispozitia clientului. (1) Pe durata cat mijloacele de transport si rechizitele stau la dispozitia clientului pentru incarcare, descarcare, transbordare, aranjarea incarcaturii, pentru dispunerea masurilor privind impiedicarea la transport, impiedicarea la eliberare, executarea dispozitiilor ulterioare, executarea operatiilor administrative, vamuire, operatorul de transport feroviar are dreptul sa perceapa tarife de utilizare.     (2) Pentru mijloacele de transport si rechizitele de incarcare apartinand operatorilor de transport feroviar straini se pot percepe tarife de utilizare, tinand seama de chiriile stabilite in traficul international.     (3) Modul si conditiile de aplicare si percepere a tarifelor de utilizare se stabilesc de catre operatorul de transport feroviar.     (4) Daca nu exista o conventie contrara, tarifele de utilizare se platesc de expeditor sau destinatar astfel cum mijloacele de transport au stat la dispozitia acestora.     (5) Evidenta mijloacelor de transport puse la dispozitie clientilor in vederea calcularii tarifului de utilizare se tine de catre operatorul de transport feroviar.
      Art. 52. Eliberarea expeditiei. (1) Prin eliberarea expeditiei la destinatie se intelege indeplinirea cumulativa a urmatoarelor:     a) predarea marfii incarcate in mijlocul de transport, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, sau a vehiculului feroviar care circula pe roti proprii;     b) plata creantelor ce decurg din contractul de transport;     c) remiterea scrisorii de trasura destinatarului.     (2) Eliberarea expeditiei la destinatie se face pe baza semnaturii de primire a destinatarului.     (3) Sunt asimilate eliberarii expeditiei la destinatie, cand sunt efectuate conform normelor legale:     a) predarea marfii catre autoritatile vamale sau fiscale, in antrepozitele lor, cand acestea nu se gasesc sub paza operatorului de transport feroviar;     b) antrepozitarea la operatorul de transport feroviar a marfii sau depozitarea sa la expeditionari, comisionari ori intr-un antrepozit public.      (4) Prin conventii operatorul de transport feroviar stabileste impreuna cu destinatarul locul si conditiile de predare-primire a expeditiei."

Pe aceeași temă