Consilierea carierei

Consilierea carierei

Autor
An publicare
2007
Nr. Pagini
684
ISBN
9789736493409

Descriere

Suntem contemporani cu schimbarile profunde care s-au derulat in tara noastra in ultima vreme si totul confirma ca acestea vor continua, probabil, intr-un ritm intr-o continua accelerare. Noua politica si dinamica socio-economica solicita in mod constant si insistent servicii de consiliere si orientare scolara si profesionala din ce in ce mai complexe si profesioniste, fapt ce incurajeaza si diversificarea institutionala a ofertantilor.
Pe de alta parte, mobilitatea profesionala, intensificarea contactelor interinstitutionale si interpersonale pe plan european si mondial, fac sa sporeasca, cu atat mai mult, cererea unor astfel de servicii, rafineaza metodele si tehnicile de lucru, dezvolta structuri noi de cooperare, amelioreaza formarea specialistilor in consilierea carierei, ridica prestigiul social al profesiei.
In acest context, va trebui sa recunoastem ca realitatea practica a activitatii recente si a celei viitoare in acest domeniu, justifica din ce in ce mai temeinic sa o numim Consilierea Carierei si mai putin orientare scolara si profesionala.

Pe aceeași temă