Ghid De Neonatologie Pentru Asistente

Ghid De Neonatologie Pentru Asistente

An publicare
2018
Nr. Pagini
96
ISBN
6422573002580
Categorii

Descriere

Ghidul de față prezintă un interes deosebit pentru toate asistentele medicale din secțiile de neonatologie, inclusiv cele de terapie intensivă și de prematuri, și, în același timp, umple un gol în literatura de specialitate, ținând cont de tematica propusă. Sunt prezentate foarte sintetic și cu vădit scop didactic aspecte privind dezvoltarea viitorului copil în diferite faze ale evoluției sale, începând din perioada intrauterină, apoi adaptarea nou-născutului la viața extrauterină, asistența la naștere, alimentația și farmcologia neonatală. Capitole distincte dezvoltă patologia neonatală: sindromul de detresă respiratorie, sepsisul, icterele, sindroamele hemoragice și convulsiile neonatale, dar și traumatismele obstetricale. Despre cum trebuie transportat nou-născutul bolnav, comunicarea cu părinții în momente speciale, dar și despre cum trebuie îngrijit cel sănătos vom afla în finalul lucrării.

Cuprins: Puericultură prenatală. Adaptarea nou-născutului la viața extrauterină. Alimentația nou-născutului. Farmacologie neonatală. Asistența la naștere. Asfixia la naștere. Sindromul de detresă respiratorie. Sepsisul neonatal. Icterele neonatale. Convulsiile neonatale. Traumatismele obstetricale. Sindroamele hemoragice neonatale. Transportul nou-născutului bolnav. Comunicarea cu părinții nou-născutului. Îngrijirea nou-născutului sănătos.

Adresabilitate: Asistente medicale cu studii superioare, medii și masterande cu experiență în îngrijirea nou-născuților.

Pe aceeași temă