Ghid Gourmet. Gateste cu vin
Descriere
După o descriere sumară a principalelor tipuri de vinuri şi a regiunilor viticole din Franţa, Italia, precum şi a unora din alte părţi ale lumii, cititorul afla despre diversele caracteristici ale acestei băuturi (culoare, buchet, conţinut de zahăr, concentraţie alcoolică), considerente luate in calcul la alegerea tipului de vin, pentru o asortare perfecta cu meniul servit. Reţetele prezentate, in care vinul este folosit pentru îmbogăţirea gustului şi aromei preparatului rezultat, sunt insotite de imagini deosebit de atrăgătoare, stârnind apetitul, curiozitatea şi dorinţa de a realiza preparatele respective. Reţetele prezentate sunt structurate pe zece capitole, cuprinzând tot atâtea categorii: antreuri şi supe, salate şi sosuri pentru acestea, mâncăruri celebre europene, preparate pe bază de carne de vită, porc şi miel, preparate pe bază de carne de pasăre, fructe de mare, paste, garnituri, preparate pentru micul dejun şi deserturi. În mod deosebit, sunt de remarcat reţetele preparatelor clasice europene, care evocă amintirea unui trecut elegant şi rafinat, ce poate fi însă recreat prin respectarea reţetelor originale. Multe reţete reprezintă o variantă modernă a celor tradiţionale, prin folosirea de ingrediente noi, cum ar fi mirin-ul (vin japonez din orez), fulgii de migdale sau ciupercile shiitake. De asemenea, sunt incluse reţete ale unor preparate tradiţionale din Europa, Asia ori America de Nord şi de Sud. Simplitatea elegantă a acestei cărţi va putea fi apreciată atât de cei care vor să se perfecţioneze în arta gastronomiei, cât şi de cei care ajung în bucătărie doar ocazional, aceasta mai ales datorită faptului că instrucţiunile sunt foarte uşor de urmărit iar ingredientele sunt disponibile în magazinele autohtone.