Lacul Soarelui Lung

Lacul Soarelui Lung

Autor
Editura
An publicare
2008
Nr. Pagini
293
ISBN
9789738825734

Descriere

Gene Wolfe este cel mai mare scriitor al limbii engleze in viata. Dati-mi voie sa repet: Gene Wolfe este cel mai mare scriitor al limbii engleze in viata! Vorbesc serios. Shakespeare a fost un stilist mai bun, Melville a fost mai important pentru literatura americana, iar Charles Dickens a fost mai abil la crearea personajelor. Dar intre scriitorii actuali, nu exista nimeni care sa se apropie macar de Gene Wolfe ca stralucire a prozei, claritate a gandirii, si profunzime a semnificatiei. - Michael Swanwick

Lumea Soarelui Lung este o nava generationala care calatoreste intre stele. Este un asteroid scobit la interior, "capitonat" cu pamant si umplut cu aer, al carui soare interior este un "neon" imens aflat pe axul central al asteroidului. Pas, imparatul-zeu, care ii trimite pe oameni in aceasta calatorie stelara de trei sute de ani imparte lumea in orase state.

Lacul soarelui lung este a doua carte a seriei Soarelui Lung. Preotul Silk afla de un spion al unui alt oras care incerca sa obtina diverse informatii despre consiliul conducator al orasului sau. Investigand aceasta pista pentru a incerca sa stoarca prin santaj banii necesari salvarii bisericii de la spion este implicat intr-un complot imens din care scapa cu greu cu viata.

Pe aceeași temă

Gene Wolfe