Pomii fructiferi. Lucrari de infiintare si intretinere a plantatiilor

Pomii fructiferi. Lucrari de infiintare si intretinere a plantatiilor

Descriere

Cuprins:

1. Pledoarie pentru cultivarea pomilor fructiferi...5
2. Conditii pedo-climatice favorabile cresterii si rodirii pomilor fructiferi...7
2.1. Cerintele speciilor pomicole fata de lumina...8
2.2. Cerintele speciilor pomicole fata de caldura...12
2.3. Cerintele speciilor pomicole fata de apa...16
2.4. Cerintele speciilor pomicole fata de compozitia aerului...18
2.5. Cerintele speciilor pomicole fata de sol...19
2.6. Relieful si distribuirea factorilor ecologici..23
3. Organografia pomilor fructiferi...24
4. Recunoasterea ramurilor de rod ale speciilor pomicole...43
4.1. Ramurile de rod ale marului si parului...43
4.2. Ramurile de rod ale gutuiului...48
4.3. Ramurile de rod ale ciresului si visinului...49
4.4. Ramuruile de rod ale prunului si caisului...52
4.5. Ramurile de rod ale piersicului si migdalului...54
5. Inmultirea soiurilor valoroase prin altoire...56
5.1. Portaltoii pomilor fructiferi...56
5.2. Notiuni teoretice...84
5.3. Metode de altoire...96
6. Soiuri de pomi fructiferi...124
6.1. Soiuri de mar...124
6.2. Soiuri de par...135
6.3. Soiuri de gutui...141
6.4. Soiuri de prun...143
6.5. soiuri de cais...148
6.6. Soiuri de piersic si nectarin..151
6.7. Soiuri de cires...157
6.8. Soiuri de visin...160
6.9. Soiuri de nuc...162
7. Organizarea unei livezi mixte...164
8. Lucrari premergatoare plantarii pomilor...170
8.1. Degajarea terenului...172
8.2. Fertilizarea terenului...172
8.3. Stablirea distantelor de plantare...176
8.4. Pichetara terenului...177
8.5. Saparea gropilor...182
8.6. Alegerea materialului saditor...183
9. Plantarea pomilor...185
10. Taierile de formare a coroanelor...190
10.1. Clasificarea formelor de coroana...192
10.2. Particularitati de formare a unor tiupri de coroana...197
10.3. Taierile in verde...221
11. Taieri de intretinere..223
12. Taieri de regenerare...227
13. Lucrari de intretinere caracteristice speciilor pomicole...231
13.1. Marul...231
13.2. Parul..240
13.3. Gutuiul...243
13.4. Prunul...247
13.5. Caisul...253
13.6. Piersicul...258
13.7. Ciresul...263
13.8. Visinul...266
13.9. Nucul...268
14. Boli si daunatori...271
15. Inventarul pomicultorului...310
16. Pastrarea fructelor in stare proaspata...317

Pe aceeași temă

Adrian Chira