Noul Cod penal și legea de punere în aplicare. Actualizat la 5 ianuarie 2016

Noul Cod penal și legea de punere în aplicare. Actualizat la 5 ianuarie 2016 , ***


Noul Cod penal și Legea de punere în aplicare se adresează în primul rând studenților, constituind instrumentul de bază în studiul dreptului penal material. Cartea este tipărită la un preț accesibil, pe hârtie de ediție, în format A5 (145x205 mm).

În această lucrare este redat textul noului Cod penal, însoțit de dispozițiile interpretative și cele de aplicare, precum și de note de trimitere la reglementarea anterioară și la legislația conexă.

În plus, este prezentată în extras Legea nr. 187/2012 de punere în aplicare.

Noul Cod penal și Legea de punere în aplicare cuprinde deciziile Curții Constituționale prin care au fost declarate neconstituționale unele dispoziții din noul Cod, precum și toate deciziile de admitere pronunțate, până la data de 5 ianuarie 2016, de Completul competent să judece recursul în interesul legii și Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, ale căror motivări integrale por fi consultate online la adresă http://bibliotecahamangiu.ro/.

De asemenea, au fost întocmite o tablă de materii detaliată, precum și un index alfabetic, care nu fac parte din textul oficial, dar ajută la orientarea și identificarea mai rapidă a instituțiilor/cuvintelor-cheie căutate.
Noua

Carti pe aceeasi tema