Mănâncă "murdar" ca să fii sănătos. 5 pași către imunizarea naturală

Mănâncă "murdar" ca să fii sănătos. 5 pași către imunizarea naturală , Josh Axe


„Progresele“ moderne care ne-au invadat stilul de viață și obiceiurile alimentare își au prețul lor: sănătatea noastră. De la pesticidele din sol la refrigerarea și pasteurizarea alimentelor la abuzul de antibiotice și obsesia pentru produsele de curățenie, dorința noastră de a fi mereu curați și în siguranță ne expune, în realitate, riscului dezvoltării diverselor afecțiuni cronice. 

Faptul că ne-am concentrat tot mai mult pe eliminarea microbilor a avut un efect devastator asupra organismului uman și, în special, a sistemului digestiv. Lipsa nutrienților, alimentația bogată în cantități toxice de alimente procesate și pline de substanțe chimice, stresul și utilizarea în exces a produselor antimicrobiene au creat fisuri microscopice în pereții intestinali, care au cauzat o inflamație generalizată și au scăzut imunitatea, simptome asociate cu o boală denumită „sindromul intestinului permeabil“.

În Mănâncă „murdar”, Dr. Josh Axe explică efectele generalizate și cauzele ascunse ale acestui sindrom, o boală considerată a fi punctul de plecare pentru numeroase afecțiuni, printre care: alergii, astm, sensibilități alimentare, diabet, tulburări digestive, artrită, disfuncții tiroidiene și chiar boli greu de tratat, precum oboseala cronică și autismul. 

Dr. Axe arată că soluția pentru aceste probleme de sănătate este foarte simplă: nu trebuie decât să folosim mai mult „pământ“. El oferă sugestii concrete care să ne ajute să ne „murdărim“ puțin: să renunțăm la săpunurile antibacteriene, să folosim uleiuri esențiale pentru produsele de îngrijire personală, să reducem consumul de antibiotice, să consumăm miere naturală, să petrecem mai mult timp în aer liber, să mâncăm produse de sezon, să reducem stresul și să includem mai multe alimente bogate în probiotice în hrana noastră zilnică.
Noua

Carti pe aceeasi tema