Imperiul fetelor bătrâne

Imperiul fetelor bătrâne , Liliana Corobca


Liliana Corobca este autoarea bestsellerul Kinderland, distins cu Premiul Radio România Cultural, secțiunea Proză (2014), și cu Premiul Crystal la Festivalul Internațional de la Vilenica, Slovenia (2014).

Misteriosul Imperiu al fetelor bătrâne își așteaptă regina. Va reuși oare Rafira Sic să treacă toate probele că să ajungă în vârful ierarhiei?
Glosări tulburătoare pe marginea ideii de singurătate, interpretări surprinzătoare, experiențe inițiatice, situații duse la limită, planuri iluzorii și speranțe deșarte conturează imaginea unei categorii cu totul ignorate, uitate sau disprețuite de societate. În spatele unei expresii oximoronice, al unei etichete aplicate cu maliție, se ascunde „fata batrînă”, iar de această data i se da cuvântul, în pofida fantasmelor, bovarismelor, idealismelor cu care se îmbată. Nu mai este personajul secundar și prăfuit, adesea malefic, din poveștile clasice, acum are rolul de primadonă.
Roman realist crud cu o aură de umor sau român fantastic cu accente de parabolă, subintitulat ironic „roman sentimental”, nouă carte a Lilianei Corobca, sub valul pașnic al inocenței, se constituie într-un rechizitoriu la adresă lumii de azi. O lume tot mai agresivă și mai lipsită de empatie.
Noua

Carti pe aceeasi tema